Đaci očistili dvorišta, Jaz, okolinu hale Pendik, pristupni put do škole “Ćamil Sijarić”

Većina novopazarskih osnovnih škola organizovala je ekološke akcije čišćenja svojih dvorišta ali i pristupnih puteva do škole. Đaci OŠ „Desanka Maksimović“, skupljali su otpad na gradskom Jazu, svoja dvorišta su čistili đaci osnovih škola „Vuk Karadžić“,„Rifat Burdžović –Tršo“, Bratstvo i Stefan Nemanja, dok su pristupni put do škole čistili učenici škole “Ćamil Sijarić”. Ovakve akcije biće organizovane i narednih nedelja, a pokrovitelj akcija i ovoga puta je bila Gradska uprava, Odeljenje za zaštitiu životne sredine.

Kako su istakli đaci o ekologij islabo razgovaraju medju sobom, ali su svesni da i među decom ima onih koji zagađuju okolinu. Ipka, smatraj uda su stariji najveći krivci jer su od njih i videli da mogu nesmetano da bacju otpad gde god stignu.

Pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara Ervin Čašić rekao je da su ovakve akcije odlične kako bi se kod najmladjih razvila svest o tome da je neophodno voditi računa o svojim školskim dvorištima. On je za naredni perios najavio akciju odnošenja kabastog smeća i pozvao sve građane da jave nadležnima gde se nalazi velika količina kabastog smeća kako bi ono bilo odnijeto.

“Najveći problem je kada se takav otpad odloži tamo gde vozila JKP “Gradska čistoća” ne odlaze jer prosto ne servisiraju te dijelove grada. Onda se taj otpad nagomila i ruži ta naselja. Ovom narednom akcijom želimo i taj dio grada da sredimo i te mini deponije očistimo” – rekao je Čašić.

Osim đaka za vikend su i pojedini građani Novog Pazara ličnom inicijativom očistili neka od omiljenih izletišta Novopazaraca.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

KONTAKTI
Za sve informacije nam se možete obratiti u svakom trenutku
  • Ruđera boškovića bb
  • 020/384-873
  • camilsijaric.np@gmail.com