Misija i vizija škole

Mi smo bezbedna škola koja razvija kritičko mišljenje i pruža kvalitetno obrazovanje i vaspitanje kroz jačanje veza učenik-roditelj-nastavnik. Stvaramo odgovornog građanina kroz jednako obrazovanje za sve uz solidarnost, prihvatanje svih i davanje šansi drugima.

Misija naše škole je u razvijanju svestrane ličnosti, kulturne i odgovorne, spremne za sve izazove u 21. veku, spremne da odgovori na sve zadatke savremenog života.

Gradimo sliku škole koja je spremna na kvalitativne promene radi što boljih obrazovnih efekata, a to su : upotrebljiva, funkcionalna znanja, veštine i umenja naših učenika.

Poštovanje

Misija OŠ „Ćamil Sijarić“ u Novom Pazaru je da se omogući deci neometan psihofizički razvoj, zadovoljenje potrebe za igrom i sticanje znanja, uz poštovanje principa tolerancije, razumevanja i nenasilne komunikacije.

Kultura i vaspitanje

Misija naše škole je da podstiče razvoj mišljenja, interesovanja, podiže nivo kulture i vaspitanja, uvažava toleranciju, služi kompletnom razvoju ličnosti.

Znanje

Kontinuiranim radom stići do novih znanja, podstičući različitosti, stići zajedničkim radom nastavnika i učenika do upotrebljivih znanja.

Tradicija

Ovo je škola  koja nastoji da bude centar vaspitno-obrazovnih ali i kulturnih, sportskih i ostalih javnih dešavanja u svojoj sredini. Svoj rad zasniva na stručnom kadru, kvalitetnom i uravnoteženom obrazovanju i vaspitanju  svakog učenika.

Vizija daljeg razvoja škole

Kakvu školu želimo da imamo ? Gde želimo da stignemo ?

  • Težimo da stvorimo modernu i bezbednu sredinu za sve, kvalitetnom saradnjom svih činilaca školskog života, razvijanjem veština kritičkog mišljenja naših učenika kao budućih aktivnih i odgovornih građana društva spremnih da pomognu svima, uvek i svuda.
  • Stvaramo mesto gde će se rađati nove ideje, negovati talenti i unapređivati znanje.
  • Gradimo modernu školu primenom savremenih tehnologija, koja neguje timski rad, podsticajnu atmosferu i dobre međuljudske odnose.