Međunarodni dan maternjeg jezika

U pogledu obilježavanja međunarodnog dana maternjeg jezika u multimedijalnom centru naše škole 21.02.2023. godine sa početkom u 11h održan je ugledni čas vannastavnih aktivnosti koji je za osnovu imao predstaviti vrijednosni okvir maternjeg jezika.

Kroz sadržaj časa učiteljica Melisa Pružljanin i učenici odeljenja III/3 istakli su sve one karakteristike koje krase maternji jezik : mogućnost da se univerzalan izraz predstavi kroz riječ , pjevanje, osluškivanje, darivanje, moralni koncept. Učenici su uz kvalitetno vođenje časa i iniciranje zdravih misli od strane učiteljice iskazali zavidnu volju i kreaciju na temelju date teme. Ambijentalna cjelina uslovila je konkretnu inspiraciju da se napravi poseban osvrt i na Dan školstva na bosanskom jeziku.

Dekorisani prostor  tradicionalnim ćilimom i drugim narodnim ukrasima asocijacija je za  poseban podsetnik razvoja bosanskog jezika u Sandžaku: od prvog javnog časa u školi “Ibrahim Bakić”u Ljeskovi 2004.godine, preko 2013.godine i uvođenja  nastave na bosanskom jeziku u svim  školama na ovom području,do danas kada preko 20 hiljada đaka pohađa nastavu na bosanskom jeziku.

Času su prisustvovali direktor škole,pedagog, psiholog i veliki broj kolega iz predmetne i razredne nastave koji su bez sumnje iz okvira ovakvog časa upili koristan model ka putu što kvalitetnijeg ličnog usavršavanja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Latest Posts
KONTAKTI
Za sve informacije nam se možete obratiti u svakom trenutku
  • Ruđera boškovića bb
  • 020/384-873
  • camilsijaric.np@gmail.com