Međunarodni dan maternjeg jezika

21.  februar obeležava se kao Dan maternjeg jezika.

Naši prvaci savladali su uspešno ćirilično i latinično pismo i u toku nastave uspešno su koristili slovarice prilikom sastaljanja,čitanja i pisanja reči. Maternji jezik je kako mu samo ime kaže jezik koji smo naučili od majke ili nama bliske osobe,jezik sa kojim se neka osoba identifikuje,na kome mislimo,prirodno govorimo i jezik koji svakodnevno koristimo.

Na našem području koristimo dva maternja jezika srpski jezik i bosanski jezik,koja su podjednako značajna i važna za kulturu i tradiciju mladih naraštaja.Današnji dan posvećen je kulturnom obeležju,radi negovanja i poštovanja jezičke i kulturne raznolikosti i višejezičnosti.Učenici su pisali kratke radove na temu školovanja i učenja u prošlosti,crtali su i bojili sehare slova i čitali radove u Čitalačkom kutku škole

.Ostavili su poruku da nije- teško biti dobar ,nek se ružna dela smanje,tu ne treba reči kriti, a ni šta je lepo ponašanje,kultura i obrazovanje.

I u narednom periodu svakodnevno ćemo negovati kulturu čitanja i upoznavanja različitosti koje nas spajaju i ujedinjuju .

Kao što kaže Vuk Stefanović Karadžić “Piši kao što govoriš i čitaj kako je napisano”,a mi nastavljamo sa svakodnevnim radom i školskim aktivnostima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

KONTAKTI
Za sve informacije nam se možete obratiti u svakom trenutku
  • Ruđera boškovića bb
  • 020/384-873
  • camilsijaric.np@gmail.com