Kad otvoriš knjigu,otvori se srce

Povodom Nacionalnog dana knjige 28.februara, organizovana je akcija pod sloganom “Čitajmo glasno”. Ovoj akciji se pridružila i školska biblioteka osnovne skole”Ćamil Sijarić” u kojoj su učešće uzeli učenici od I do VIII razreda.

Na početku bibliotekari su razgovarali sa decom o značaju knjiga i vrednostima koje čitanje donosi,a potom je usledilo čitanje tekstova različitih književnih žanrova. Deca su pokazala svoje vrsno umeće interpretiranja izražajnog čitanja i sposobnost umetničkog doživljaja,kao i istaknut ukus za odabir književnih tekstova.

Nakon čitanja odradjena je radionica gde su učenici nižih razreda imali zadatak da na crtežu predstave vaznost knjiga i čitanja. Na veoma krearivan način deca su predstavila ono o čemu su na početku razgovarali. Učenici viših razreda su imali kviz- izvlacili su ceduljice na kojima su bile brzalice,pitalice,zagonetke,stihovi na osnovu kojih su trebali da pogode naziv pesme i autora, kratke biografije pomoću kojih su trebali da pogode o kom piscu je rec.

Na kraju su svi učenici pohvaljeni i svima su uručene knjige u znak zahvalnosti na učešću sa akcentom da nastave da čitaju.

“Kad otvoriš knjigu,otvori se srce” je bio glavni moto ove akcije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

KONTAKTI
Za sve informacije nam se možete obratiti u svakom trenutku
  • Ruđera boškovića bb
  • 020/384-873
  • camilsijaric.np@gmail.com