Etički kodeks u školskom sportu i sportskim aktivnostima

Đački parlament ja odradio pano na temu ” Etički kodeks u školskom sportu i sportskim aktivnostima” . Preventivna aktivnost koju je sproveo Tim za zaštitu učenika od diskriminacije, nasilja, zlostavljanja, zanemarivanja.

RTS kros 2023

U organizaciji Sportskog saveza “Novi Pazar”, Saveza za školski sport “Novi Pazar”, Ustanove za sport Novi Pazar i Atletskog kluba “Novi Pazar” u sredu, 10. maja 2023. godine u 11h održao se Kros RTS-a za osnovne i srednje škole.
Kros se održao na Atletskom stadionu u Novom Pazaru.

Učenici naše škole su ostvarili sledeća mesta:

Ismail Hasanović, prvo mesto, drugi razred (mentor Alma Numanović), plasirao se za Regionalno takmičenje u Kraljevu.

Adnan Avdović, drugo mesto, četvrti razred (mentor Azra Plojović).

Ajša Hasanović, drugo mesto, četvrti razred (mentor Maida Bahtijarević).

Daris Omerović, treće mesto, prvi razred, (mentor Selma Muslić).

SPORTSKE IGRE MLADIH 2023

Sportske igre mladih (SIM) okupile su danas u Novom Pazaru više od 1.500 učesnika u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Sva takmičenja održana su na terenima Sportsko-rekreativnog centra.

Dečaci i devojčice nadmetali su se u dve starosne kategorije u atletici, kao i u igri između dve vatre, koja je mešovitog tipa.

Na programu su bili još mali fudbal u dva uzrasta kod dečaka, uz jednu generaciju devojčica, što važi i za basket tri na tri, dok je turnir u odbojci na pesku u obe konkurencije imao regionalni karakter.

SIM u Novom Pazaru bile su desete po redu, a toliko traje i njihova tradicija u Srbiji.

Međunarodno finale ovogodišnjih SIM biće održano između 14. i 19. avgusta u Splitu.

Naša škole je uzela učešće u svim igrama.

KOPAONIK 2023

 Učenici novopazarskih osnovnih škola “Ćamil Sijarić” i “Bratstvo”, imali su priliku da tokom današnjeg boravka na Kopaoniku, u okviru projekta Turističkog ski busa, uživaju u skijanju na stazama prelepe planine Kopaonik.
Ovaj projekat realizovan je pod pokroviteljstvom grada Novog Pazara, Sportskog saveza Novog Pazara i Turističke organizacije Novi Pazar.

Svim učesnicima obezbeđeno je potpuno besplatno korišćenje ski pasa, prevoz do Kopaonika, kao i kompletna oprema za skijanje (pancerice,štapovi i skije).

Dvadeset učenika od V-VIII razreda naše škole su, u pratnji njihovih nastavnika fizičkog i zdravstvstvenog vaspitanja, bili učesnici ovog projekta i proveli ceo dan na stazama Kopaonika. Aktivnosti u prirodi realizovane su uspešno, određeni broj dece je prvi put “stao na skije”, a ostatak je pokazao zavidan nivo skijaškog znanja.

Izbor najboljih u novopazarskom sportu 2022

Sportsko veče je održano u četvrtak u Domu Kulture.
Izbor najboljih sportista za 2022 godinu.
Ibrahim Nišić, učenik IV razreda naše škole je proglašen za Sportsku nadu ispred Kik boks i Boks kluba “Bukvic tim”.

Školski sportski dan

U saradnji sa Savezom za školski sport Srbije, a u okviru Evropske nedelje sporta u septembru je održana manifestacija “Školski sportski dan.”

U Novom Pazaru je održana 30.septembra 2022.godine.

Sportsko – kulturni događaj “Školski sportski dan” ima za cilj da kreira pozitivno iskustvo za svakoga, da se oko dece kreira i održi atmosfera zabave i prijateljstva, ali i da se uživa u sportu, da se deca druže, zabavljaju i usavršavaju sportske veštine.

Sportski dan predstavlja posebnu manifestaciju koja se sastoji iz dve celine, a to su kulturno-istorijska radionica i sportska radionica. Licencirani vodiči su učenicima predstavljali sve kulturno-istoriske znamenitosti grada Novog Pazara. Upoznali su se sa znamenitostima Kule Motrilje i  Bedemom. Nakon kulturno-istorijske radionice učenici su bili spremni i za učestvovanje u drugom delu manifestacije, u sportskoj radionici. Sportska radionica je sadržala tri tematske celine koje su činile atletska igraonica, plesna igraonica i igra “štap i kanap”.

Kroz kreiranje ovakvih vidova aktivnosti za mlade promovišu se fizička aktivnost i zdravi stilovi života. Na ovaj način učenici imaju priliku da se upoznaju sa širokim spektrom sportskih aktivnosti, kako bi u budućnosti odabrali aktivnost koja im najviše odgovara. U ovoj manifestaciji su učestvovali učenici odeljenja III-3 sa učiteljicom Melisom Pružljanin.

JESENJI KROS RTS-a

Vreme održavanja: 05.10 2022.g. u 11:00 h
Organizator: Sportski savez Novi Pazar, Savez za Školski sport Novi Pazar
Suorganizatori: AK Novi Pazar, Ustanova za sport, Atletska sudijska organizacija Novi Pazar
Broj učesnika: 700
Mesto održavanja: Atletski stadion Novi Pazar

Sportski savez Novi Pazar kao generalni organizator, Savez za školski sport,
Ustanova za sport Novi Pazar ,Atletski klub, i atletska sudijska organizacija Novi Pazar, pod generalnim pokroviteljstvom grada Novog Pazara i ove godine su odlično organizovali Gradski Jesenji kros.
Na krosu su učestvovali učenici novopazarskih osnovnih i srednjih škola.Njih 700 se takmičilo u svojim starosnim kategorijama u 24 trke od najmladjih, učenika prvog razreda osnovne škole pa do maturanata.

Za plasman na pobedničkom postolju najboljima u svim kategorijama organizator je podelio diplome i medalje a  najbolje plasirani u svim uzrastima stiču  pravo da se takmiče na zvršnoj seriji kroseva RTS-a.

 

Plasman učenika naše škole

I   razred / dečaci –  Daris Omerović – III mesto

I   razred / devojčice – Ajlin Hačaković – IV mesto

II   razred / dečaci – Ismail Hasanović  – III mesto

IV   razred / devojčice – Ajša Hasanović  – II mesto

VI   razred / dečaci – Ali Hasanović – II mesto

VI   razred / devojčice – Elvira Omerović – II mesto

VII   razred / dečaci – Eldar Ademović  – II mesto

Plasman škole

Osnovna škola “ĆAMIL SIJARIĆ” se kao i prethodnih godina veoma uspešno predstavila na Jesenjem krosu RTS-a. Sedam osvojenih mesta u svim starosnim grupama produkt su zajedničkog truda i rada učiteljica, učitelja, nastavnika fizičkog i zdravstvenog vaspitanja, trenera i dece koju krase talenat i neizmerna volja bavljenja sportom.Na osnovu broja učesnika i uspešnosti, i ove godine smo u ukupnom skoru ostvarili zavidan kolektivni rezultat, plasiravši se na visoko peto mesto sa osvojenih 200 bodova. Naši učenici obogaćeni sportskim duhom željno iščekuju nova takmičenja i izazove.