16. novembar Medjunarodni dan tolerancije

Međunarodni dan tolerancije obeležava se širom planete, podsećajući nas da svi imamo pravo da budemo ono što jesmo, kao što i drugi ljudi imaju pravo na svoju posebnost.

Tolerancija je poštovanje, prihvatanje i uvažavanje bogatstva različitosti u kulturama, običajima, mišljenjima, stavovima, religijskoj pripadnosti, boji kože, težini, visini, načinu izražavanja… To nije izraz slabosti, popustljivosti, niti je negativna osobina. Tolerancija je harmonija u različitostima. Potrebno je samo prihvatiti da nismo svi isti i da je lepota upravo u tome. Ako je neko drugačiji od nas, on nam samo može proširiti vidike i obogatiti svakodnevicu.

Povodom Međunarodnog dana tolerancije u OŠ Ćamil Sijarić, je učiteljica Edita Ramović zajedno sa svojim učenicima realizovala radionicu. Tokom radionice učenici su sa učiteljicom razgovarali na temu tolerancije, upoznali se sa novim pojmovima i kreativnim radom predstavili značaj tolerancije u našoj školi.

Zaključak učenika je da zajedno treba da gradimo kulturu mira, tolerancije i razumevanja, i da radimo na stvaranju tolerantnog društva koje uvažava različitost i svima pruža jednake šanse i mogućnosti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

KONTAKTI
Za sve informacije nam se možete obratiti u svakom trenutku
  • Ruđera boškovića bb
  • 020/384-873
  • camilsijaric.np@gmail.com